Riobrun Husqvarna

Kaminen är på plats. Den står och gömmer sig i ett hörn, den är liksom så liten och pimpinett att en mer upphöjande lösning bör ordnas, för att den ska få sin rätta bekräftelse. Men till dess får den sträcka på sig så gott det går där i hörnet och visa hur liten och fin den är. Och med ett stort ljus i blir den dessutom ännu bättre. För jag gillar den, men från sängen likt den i glampingtältet på Böda, så syns den nästan inte, bara skuggmönstret i taket som skvallrar om dess närvaro.

Hur som helst så har den verkligen sin charm. Och jag är väldigt glad för att vi fick den och det bästa av allt vore om Ölandsföräldrarna ville komma och hälsa på sin gamla pimpinätta Husqvarna, fast då får jag elda utav helvete så att inte Vailet fryser. Jag har nämligen myntat begreppet ”Vailetvärme”, och det är en när rumstemperaturen ständigt är över 24 grader. Varmt och skönt helt enkelt.

Nåväl. Kaminen lyste i alla fall fint när gårdagens middagsgäster checkade in, och till min stora förtjusning hade de köpt en liten fin Marimekkoskål av färgen Riobrun, den fick flytta in direkt i gäststugan och samspelar väl med sina nya kompisar, så nu är det så fint där att det nog är jag som sover där nästa gästnatt…

Kommentera