Cirkus Hjortbris

På köksbordet ligger undertecknade papper som ska skickas tillbaka till banken, vi fick låna mer pengar. Det är väl egentligen både bra och dåligt i dessa tider. Kanske mest dåligt. Fast bra. Jobbigt att vara vuxen som sagt. Men mitt lilla drömhus kan byggas klart. Nyp mig i armen.

I veckan fick byggarna dit takstolarna och nästa vecka kommer fönsterpartierna. Det är så spännande så jag går åt. Innan semestern ska vi ha ett tätt hus och till första advent ska det vara klart?! Spärrar upp ögonen av förvåning.

Sen samlar jag som bekant på Blocketfynd och bortskänkes. Min bror renoverar en 40-tals lägenhet där fönsterbrädorna är av kolmårdsmarmor, två skulle bort, de skulle till mig. De räcker precis till alla fönster där nere, kök, sovrum och badrum. Fönstret i ”vardagsrummet” (kul ju eftersom hela huset är 30kvm och därmed är väl vardagsrummet max 3,5kvm med en ståtlig takhöjd på ca 3,5 m, haha) står direkt på plattan och fönstret på loftet behöver inte prydas med kolmårdsmarmor.

De gröna lamporna har jag hamstrat länge i källaren och till badrummet har jag hittat ett gult handfat för 40kr med matchande lampor för några dundringar. Hittade också ett blått för kunde inte bestämma mig. Men tänk dig ett rosa badrum med grön fog (kvar sen vi renoverade köket i stugan), ett dubbelt spegelskåp (också från brorsan) och så en skitful varmvattenberedare, ett nödvändigt ont. Jag tror att aktiebolaget Hjortbris första produkt får bli en snygg och smidig varmvattenberedare. Varsågod att anlita mig du valfri firma för sånt.

Hur som helst. Jag planerar en tavelvägg med favoriter (Anna Ileby, Anna Ström och Lovisa Sköld) och kan inte få nog av tokiga färgkombinationer i mitt huvud eller på Pinterest. Sen tänker jag att jag ska våga allt möjligt här och tro på min känsla för färg och finurlighet. Och med tanke på att jag upplever det som att de flesta har vitt, svart, grått, beige och greige så tänker jag att detta ska vara en sjuhelvetes färginjektion om man kommer och hyr. En vecka på cirkus klarar du, det finns pool också. Haha. Cirkus Hjortbris välkomnar dig!

Så ja, vad tror du? Blir det inte fräsigt så säg?! Ett kök från IKEA där en bit av bänkskivan är lila och ”köksön” orange, nertill är köket mörkt turkos och upptill ljust rosa, täcksidorna mot vardagsrummet är i grönt och ovan hänger de ärtgröna lamporna. Och nej, jag hade inte valt en grön soffa om det inte vore för att jag har hittat en smart med förvaring på IKEA och där kunde jag förstås bara välja på grön, grått eller beige. De två sistnämnda är aldrig ett alternativ för mig.

Så ja, kanske kan vi fira jul där hela familjen i år. Vilken grej va?!

Kommentera