Galleri Örsta

Efter en heldag med grafik på universitetet tog jag en tur med mamma och pappa till galleri Örsta, Kumla. Där ställer nämligen en av mina favoritkonstnärer ut, Stig Olson. Honom kan man läsa om under min flik som heter Collage, ifall du trycker till startsidan.

Hur som helst så kan man säga att Stig Olsons konstverk symboliserar begreppet collage. Han blandar tapet, tyg och kol bland annat. Nu finns hans tjusiga tavlor alltså att beskåda på galleri Örsta, dock bara till söndag, men ändå.

Och galleriet är helt fantastiskt. Tänkt att Kumla med Anders Fast i spetsen kunde uppföra ett sådant tjusigt galleri, där ligger Örebro i lä. Senast jag var där var ju när jag träffade Göran Person, det kan ni läsa om här. Annars kan man säga att det var på gamla galleri Örsta en del av mitt konstintresse startade, för så många gånger som pappa Pohlman och jag har varit där, kan jag inte räkna till.

Idag när vi var där, var det bara vi, därför passade jag på att göra ett glädjehopp och minnas tillbaka till när jag köpte min första och enda riktiga Stig Olson, då hade jag minsann flippat hamburgare till höger och vänster för att ha råd med lite ansedd konst. Och lika glad är jag för det, för nu sitter det ett Bergatroll i vardagsrummet…

 

Kommentera