Wilma rapporterar

Hemma

Gissa om jag spelade matte och husse ett spratt igår. Såhär var det. Jag har hört att lill-lördagar för kissekatter som mig kan vara något alldeles extra, dessutom är jag ju nästan byxmyndig i människoår räknat, kattår ska vi inte tala om, då är jag förmodligen närmare 100.

Hur som helst. Jag har sett att det bor rätt fräsiga killar i huset mittemot, så när en snubbe kom hem igår och parkerade sin vespa i garaget så såg jag min chans till lite teambuliding för att eventuellt starta ett garageband. Så jag svassade in där med hopp om en hejdeundrande fest. Jag smög omkring obemärkt och bara väntade på att festen skulle börja. Jag slickade pälsen och vässade klorna, jag var på topp.

Sen blev allt svart. Killen försvann och vespan blev tyst. Det hände ingenting. Jag sniffade runt lite och blev salongsberusad, hade roligt för stunden men blev ivrig som få när jag hörde matte och husse vissla. Hallå, jag är på fest här mitt emot, kom hit vetja! Men de bara visslade vidare och hörde inte mina discovrål. Typiskt tråkigt. Matte visslade ända fram till efter midnatt, då var ju min fest slut för länge sedan och jag hade knoppat in i en kartong.

Matte var uppe igen och visslade runt halvfemsnåret, jag tittade till med ett öga, påmindes om att jag låg i en kartong i grannens garage och somnade om. Matte fick dock fin ögonkontakt med en råbock som svassade förbi på uppfarten, hon lyssnade lite på fågelkvittret gick och la sig igen. Ledsamt förstås.

Sen har jag hört det där visslet till och från mellan regnets smattrande, den där fräsiga killen med vespan har jag dock inte sett röken av så jag sov vidare i den där kartongen till husse kom och befriade mig.

Thank god vad skönt att se dagsljus och vad glada matte och husse blev. Jag fick godis, god mat och kärlek och sen försökte jag övertyga dem att jag ville gå ut eftersom jag faktiskt har varit inne nästan ett helt dygn, och dessutom i grannens garage, snuvad på både fest och garageband. Men se den gubben gick inte, så  nu håller jag mig här och svassar omkring, precis som vanligt.

Slutet gott allting gott.

Kommentarer

  • Anna Wibergh säger:

    Åhhhh det var glada och goda nyheter! Inte helt ovanligt att nyfikna katter blir instängda här och var! Slutet gott!

    Den 18 april 2013 kl. 20:29
  • Eva säger:

    Ja, nu kan vi sova gott i natt Anna 🙂

    Den 18 april 2013 kl. 21:53

Kommentera