Wear it like a crown

Det här har sannerligen varit en vecka med tema cirkus. Men inte någon cirkus med getter som måste gå balansgång, eller hästar som måste springa runt, runt samtidigt som någon ryss står på deras rygg. Nej, nej. Dessa två cirkusar som jag har tagit del av var det bästa jag någonsin sett. Givetvis var tisdagens besök på Cirkus i Stockholm ett av dessa med Robyns konsert.

Men igår förstår ni att förmånen att vara gymnasiefröken tog ut all sin rätt. Jag fick nämligen gå på Cirkus Cirkör. Om det var häftigt? Det var i det häftigaste laget. Går knappt att beskriva, för jag tror att ni som inte sett denna spektakulära föreställning inte kommer tro på det jag skulle berätta. Men jag kan göra ett litet försök. Jag satt mest med ett imponerande leende på läpparna och ibland med en förskräckt blick.

Snacka om att de har kontroll på sina kroppar och att de är starka som djur. Tjejen som klättrar upp för en stolpe, kontrollerat ”ramlar ner” och klättrar upp igen utan att det ser ansträngande ut. Och de andra som böjer sina kroppar som jag inte trodde var möjligt, och allt ser så enkelt ut. Vissa får plats med fem pingisbollar i munnen, en annan jonglerar med motorsågar och en tredje jonglerar med en donna i vitt…

Jag som knappt kan göra en kullerbytta. Jag tackar det ödmjukaste för biljetten och är glad för att jag fick se den här otroligt häftiga föreställningen, Wear it like a crown.

 

Kommentera