Viltra designstudio


Foto: Formfront

När jag besökte Formfront, (jag vill skriva formfranska hela tiden eftersom det är det jag har ätit nu i två dagar) så fick jag syn på en designduo som heter Viltra designstudio. Jag fastnade såklart för dem för att de dels har gjort mönster med fyrar, och min favoritfyr är med, Högby fyr. Den som liksom är ett signum för mitt paradis.

Sen blev jag ännu mer förtjust för att de har gjort dalahästar och faluröda hus med koppling till dalarna. Med andra ord grafiska mönster som är kopplade till mitt ursprung och min uppväxt. Och egentligen inget som jag inte sett innan, men ändå fint. Med andra ord går det utmärkt att göra samma sak igen och åter igen.

Ungefär som att jag tjatar om kök och hus och så. Allt kommer igen. Bara att man ska göra det på sitt sätt och kalla det för någonting annat eller bara tro på sin sak, fast den inte är ens egen…

Nåväl. Jag tycker i alla fall att deras produkter var väldigt fina. Och en bricka eller en kökshandduk med fyrar på skulle minsann passa fint på Öland, för att inte tala om en disktrasa med en dalahäst på.

Förresten så påminner deras design om min fyr. Inte så konstigt eftersom det är samma fyr. Fast min är lite sne av Gudrun eller Dagmar eller bara för att jag har broderat den. Fint hur som helst.

Kommentarer

 • Erik Westerdahl säger:

  Hej Eva!
  Vad roligt blogginlägg (och vilken mysig blogg)!

  Jag kan med glädje berätta att vi snart kommer sälja våra Ölandsprodukter i en butik på Öland, så snart kan du mätta ditt Högby begär (Högby är förövrigt en riktigt cool fyr). 🙂

  Jag måste också tillägga att jag gillar din broderade version, då den har ett starkt grafiskt uttryck och en hantverkskänsla (som kommer fram lite extra genom Gudrun/Dagmar 🙂 )!

  Den 24 januari 2012 kl. 22:39
 • Eva säger:

  Tack Erik!
  Jag kan förresten tipsa om en butik på Öland som säkert skulle kunna sälja era produkter med glädje, kolla in http://www.nyakryddan.com/ och tack så mycket för din kommentar!

  Den 25 januari 2012 kl. 09:54
 • Erik Westerdahl säger:

  Hej Eva!
  Tackar för tipset! 🙂

  Nu kan jag för övrigt berätta att vi idag börjar sälja på Nordic Design Collective, enda platsen online där man kan köpa samtliga av våra produkter (även Högby på brickor, kökshanddukar och disktrasor)! 😉

  Ha det bra!

  Den 20 mars 2012 kl. 10:33

Kommentera