Vildhallon och nya kryddan

När jag var liten så fanns det en affär här i närheten som hette Törnrosa. Dit brukade mamma och jag alltid pipa in för att bara titta lite, så som damer gör. Oftast kom vi ut med något för stunden välbehövligt klädesplagg. Men nu finns inte Törnrosa mer, hon har somnat om.

Istället heter butiken ”Nya Kryddan”, och snacka om krydda. Damen som har butiken är sannerligen en färgstark krydda, och pryttlarna, kryddorna och teerna som hon säljer gillar jag verkligen. Det var bland annat där som jag köpte mitt betonghjärta. Och vaxduken. Och det var även där som jag för länge sen sålde fem stycken kuddar med Marilyn Monroe på, men det är en annan femma.

Idag när jag slutade tidigare och dessutom skulle förbereda för kalas så pep jag in där. Fingrade lite på det mest färgglada och slog till på fyra fräsiga plastskålar från Rice. Och nu när jag tänker efter så är tre av dem rosa inuti. Vad hände där, vid 30 års ålder blev jag en tjej som gillar rosa. Hoppsan. Men jag erkänner. Starkt rosa hör numera till mitt ”gillaregister”. Gulligt. Dessutom fyllde jag en skål med vildhallon. Finemang!

Kommentera