Vernissage – Eva extra allt

I fredags hade jag som bekant min vernissage. Det var en trevlig tillställning med en si så där 30 gäster och en hund. Min manager pappa Pohlman presenterade sig som en inhyrd pensionär och arbetade därefter med att serva gästerna med glögg och göra smygreklam för sin igen idérikedom och konst. Jag minglade omkring i mina kilklackar och berättade om mina olika konstverk, om det månne var så att jag arbetade bättre med ljuset från norr? Just den frågan kunde jag inte svara på för jag tänker mest innan processen och när jag väl har penseln i min hand då är det bara att göra. Men det är klart att jag tänker hur jag ska kunna göra för att jag ska bli nöjd och för att tavlan ska bli så bra som möjligt. Ibland ligger jag på golvet i vardagsrummet för att det är mest ljus där, men nu när jag har en så bra lampa i ateljén så är det stora staffliet alldeles utmärkt att arbeta vid.

Om jag sålde något? Ja, visst gjorde jag det. Sven ska få ett nytt hem och det är jag glad för. Han trivs säkert här med, men jag hade hoppats på att han skulle få ett nytt hem och nu blir det så. Sen var det tre fotografier och en målarbok som såldes. Inte mycket för världen kan man tycka, men jag är nöjd. Och bättre för er som inte kom är att jag kan sälja några nakenfisar här, om det nu skulle falla er i smaken. Återkommer inom en snar framtid om det.

Inte nog med det, det gynnar sig att ha öppet hus, jag fick choklad i mängder och en superfin Marimekko skål av vinnaren av det rosa huset. Tusen tack för allt gott och för att ni ville komma och ta del av min kreativitet, nästa gång hoppas jag på en gallerist. Jag ska jobba på det.

Kommentera