Vårtecken

Vårkänslorna i söndags var verkligen påtagliga. Jag vrickade nästan foten på en tussilago, mötte ett gäng gäss och blev bländad av solen. Promenadstråket som är ekande tomt på morgonen när soluppgången och jag möts var full av en strid ström glada motionärer med solsken i blick.

Frank hade sina solglasögon och pussmun. På en brygga längs med ån stod metspöna och väntade på fiskelyckan och knopparna på träden stack ut som rådjursklövar fulla i spring. En stubbe bildade en skyline, citronfjärilen hade fått feelings för värmen och Wilma blev en solkatt. Grannens bin hade hittat ut ur kuporna och hönsen snackade med tuppen som om de inte sett varandra på hela vintern.

Det var helt enkelt en perfekt söndag för tema vårtecken i fotoutmaningen. Och som pappa Pohlman sa, det är bäst att passa på för i skrivandes stund smattrar regnet mot rutan och bakslaget i vårvärmen drar in över landet. Och jag säger som vanligt när det gäller väder, bli inte så himla misspepp och förbannade nu, för tro mig, våren kommer på riktigt, kylan ska bara spela oss ett spratt först…

Kommentera