Välkommen till sommarnöjet!

NektarKlockaÄngenGläntanKärlek till frukostKöksfintSkogenKrubbÖsaHallå där!

Är inte det ett fint ord för sommarstuga, sommarnöje? Det säger min mamma om stugan när hon pratar med Frank, jaha, har du varit på sommarnöjet och roat dig i helgen? Ja men visst har jag det mormor, säger Frank då och så fortsätter konversationen i vokaler.

Och mycket riktigt, nu har vi varit på sommarnöjet och styrt upp det sista inför de första gästernas ankomst. Det är bra med gäster, då fixar man liksom det som inte blivit fixat men som behövs. Exempelvis olja in trätrallen vid gäststugan, foga lite kakel i köket, skruva upp en Stringhylla, pynta lite och se till så att allt är i sin ordning med boende, båt och brygga.

Så nu hoppas vi verkligen att våra gäster kommer trivas lika bra på sommarnöjet som oss. För nu tycker jag banne mig att det är så fint som det kan bli, bortsett från fasaden på gäststugan. Annars är det, det finaste sommarnöjet jag har, om vi inte räknar med Öland förstås.

För på det här sommarnöjet kan man äta frukost i solen, plocka smultron i slänten, knycka blåbär i skogen, leta kantareller i gläntorna, doppa sig vid bryggan, meta från båten, grilla sin pizza på en sten, äta middag i utefummet och insupa den svenska sommaren på bästa sätt…

Så välkomna hyresgäster!

 

Kommentera