Vaggad av vinden

När pappa Pohlman tyder vädergudarna för att ge mig stoff och goda råd till svenskens ständiga samtalsämne så gläder det mig verkligen när prognoserna stämmer. När sommarvärmen äntligen är här och när julikvällen spenderas i hängmattan med kvällssol.

Jag blir vaggad till sömns av vindens lätta påtryckningar. Gräsklippare på avstånd och tre snickare på taket. Snillen spekulerar och Wilma smyger omkring och åmar sig i trädgården. Jag har serverat grillade hamburgare och avslutat måltiden med lite Ben & Jerry’s. Jag har fått kärleksfulla gåvor av glada barn och omtänksamma föräldrar och semestern kryper sig allt närmare.

Kvällar som denna gör mig gott. Och jag tror banne mig att hängmattan är ett av mina bästa köp. Den är förresten köpt på Indiska om jag inte sagt det innan.

Jag är vaggad av vinden och oförskämt mätt. Det är som sagt bra nu.

Kommentera