Vad blir det…?

Herre min get! Ett år på Input och huvudet är fullt med ny kunskap, erfarenheter och finheter. Jag skriver offerter som aldrig förr och avslutar affärer, inreder och utreder. Det går i ett nu kan man säga. Ni som fortfarande kikar in här ibland kanske undrar vad det blir, men jo, i huvudet uppdaterar jag och bloggar men i verkligheten finns inte tiden. Inte just nu. Men den kanske kommer lagom till semestern eller nåt. Men som sagt, är man extra nyfiken så är jag flitig på Instagram, sök bara på Deermountain så är ni välkomna till mitt spretiga flöde.

Som ni vet är ju Jockes och min gemensamma hobby att pimpa huset, pimpa som i att renovera. Och det är förstås inte bara att måla en vägg eller riva ett golv. Just nu är det i vanlig ordning tre projekt i rullning, eller tre och ett halvt kanske man kan säga. Kakelugn i vardagsrummet, vägg i sovrummet, inbyggd veranda och inbyggd farstukvist. De två sista har vi i och för sig ”bara” samlat material till. Men rätt vad det är börjar vi väl men det också.

Kakelugnen är på god väg att bli kakelugn, vi tar förstås hjälp av en snubbe som är en hejare på sånt. Jocke min hjälte åkte till Öland och hämtade en Ölandssten hos min Ölandspappa, en kalksten som Jocke sågade till och slipade, så den ligger på plats och nu vilar kakelugnen mot den. Det blir så bra så. Snubben som bygger har fått ett inplastat rum där i hörnet, där han kan sitta i skräddarställning och nynna samtidigt som han geggar med lera och bygger ihop med precision. Den ska som sagt byggas nu så att det blir lagom att elda när snön ligger tät utanför och vinden viner runt husknuten.

Och så väggen i sovrummet. Den är på plats nu och jag inreder Franks nya rum i huvudet, fantiserar om tapet eller inte tapet, har beställt en grande Stringhylla och vill bara knäppa med fingrarna och få det klart. Ska han få en färsig heltäckningsmatta eller färg på vägg, googlar barnrumsinspo och fantiserar mig yr.

Vårat numera lilla sovrum känns enklare, där vill vi nog ha en modifierad fototapet på Högby fyr, bilden här i blåtoner, det känns fint att vakna upp på stranden varje morgon och låsas att man hör vågorna. Jag tror det blir bra, vad tror ni?

Kommentera