Vad är grejen?

20110703-093535.jpg

Att ladda upp en bild och skriva ett blogginlägg från mobilen tar max fem minuter beroende på vad jag skriver, som det här alltså…

Att ladda upp en bild genom datorn och dess internetuppkoppling kan ta allt från en timme till en smärre evighet, alltså gör det inget att Wilma lägger sig på datorn och råkar trycka på iTunes, för det händer ingenting. Allt är bara vitt.

Men vad är grejen, Telia i mobilen och Telia kontantsurf i datorn, hur kan det bli så fel när det är samma skit och alltså borde gå lika fort eller lika sakta…

Hur kan det ta så förbannat lång tid, kan någon svara på det och kanske ge mig en lösning till en förbättring?

För såhär kan jag inte ha det. När min avkoppling är att kika runt på bloggar och själv blogga, bli inspirerad och läsa nyheter. Det går inte. Väntan gör mig allt mer än avkopplad. Blir otålig och rastlös.

Kanske borde göra som Wilma, lägga mig platt på mage och försöka lyssna på musik…eller bara inse fakta att en avkoppling med internet är inte längre en avkoppling…

Kommentarer

 • Telia kundservice säger:

  Hej.

  Jag heter Thomas och arbetar på Telias kundservice.

  I de flesta fall kan man förbättra prestandan på sitt mobila bredband genom att ändra en enkel inställning i modemets programvara. Eftersom du skriver att du har ett Telia Mobilt Bredband Kontant så förutsätter jag att du har modemet Huawei e1750.

  Prova i sådana fall att göra som nedan:
  1. Starta upp modemets anslutningsprogram Telia Mobile Partner/Telia Mobilt Bredband och ange din pin-kod. OBS! Koppla inte upp mot internet ännu.
  2. Välj Verktyg / Alternativ / Nätverk
  3. Under rubriken Nätverkstyp väljer du ”3G endast” och klickar sedan på Verkställ nere till höger.
  4. Klicka sedan på Anslut när programvaran har hittat nät.

  Nu är programvaran låst till 3G-nätet vilket bör ge dig högre hastigheter. Försvinner 3G-täckningen måste du ändra tillbaka till ”3G-prioriterad”.

  Om ovanstående inställning inte gör någon skillnad får du gärna ta kontakt med vår support för mobilt bredband genom telefon/chatt/e-post för vidare felsökning. Samtliga kontaktvägar hittar du på länken nedan.

  http://www.telia.se/privat/kundservice/kontaktatelia/

  Med vänliga hälsningar
  Thomas Lindmark
  Telia Kundservice

  Den 5 juli 2011 kl. 09:18

Kommentera