Utflykt lika med snigelslem

I dag gick vi på vår andra utflykt tillsammans med barnen. Och vad tror ni händer?
Leader L fick givetvis en snigel i stöveln. Det är tydligen lite så vi jobbar, vi pedagoger på lilla Tallen, som om vi inte lättar upp stämningen i vanliga fall. Kom igen. Vi har roligt på jobbet, men när någon får en snigel i stöveln så kiknar vi nästan av skratt och det blir samma procedur som förra gången för barnen. De tittar skeptiskt på oss och efter en stund skrattar de med oss.

Och även om vi tycker att det är kul och intressant med skogen så blir det inte alltid som man tänkt sig. Lastbilar är det mest spännande som finns. Grodor är ganska roliga, men det blir lite dumt när de nästan dör för att ett barn trycker så hårt på den.

Först hör jag player E säga, ”oj, titta en groda”. Då kommer barnen dit och nyfiket tittar på, pekar och följer efter. Sen hör jag player E igen, ”oj, nu dog grodan”. Happ.

Vi kan säga att vi arbetar vidare på det här med liv, djur, titta och klappa snällt. Exempelvis. Lastbilar som passerar förskolan i spridda skurar är inget vi har på schema men det kommer som en bonus var och varannan dag, och tro mig, det är succé!

Kommentarer

 • Karolina säger:

  Stackars grodorna ; D kanske är det en del av kretsloppet.
  Åhh, lastbilar borde absolut stå på schemat. Har jobbat i projekt kring Små barns relationer till fordon. Mycket spännande och intressant OCH det är inte bara pojkar som är intresserade.

  Själv får jag nöja mig med att läsa din blogg, chatta med bästa kollegan på FB , skriva och skriva denna vecka. Hemma med sjukt barn : (

  Önskar er på Tallen en toppen torsdag med fler upptäckter kring grodor och lastbilar!

  Den 24 augusti 2011 kl. 22:56

Kommentera