Uppebakarkväll

Vissa har uppesittarkväll med Bingolotto, jag har uppebakarkväll med mitt nya alterego, Bagar-Berta. I morgon får vi se om jag har lyckats. Jag har hur som helst svängt ihop en pepparkakscheesecake med recept hämtat från den här fina bloggen, lät förbenat gott och jag har aldrig tidigare gjort cheesecake eller köpt 1 kg Philadelphiaost heller för den delen. Och med hjälp av min sidekick och tillika äkta man så har även fransk nougat tillverkats och sist men inte minst frilansade jag ihop rocky road med recept från Lelia. I den samsas Dumles julkola, diverse nötter, klippta marshmallows och krossade polkagrisar, vad tror ni om det?

Så här på avstånd när de tre godbitarna står och kyler ner sig så ser det bra ut, och det låter som sagt gott, men än har jag inte provsmakat. Sen hoppas jag nästan att det här med mitt alterego är som gravidcarvings, för det här bageriet kan jag inte hålla på med sen, då kommer graviskilona aldrig försvinna. Men jag erkänner igen att det är roligt att baka och att det inte tycks vara så svårt, jag kan ju läsa och det står ju precis hur man gör i recepten.

Easy peasy alltså. Så, så är det med det. Men nu måste jag nog knoppa. Imorgon är det ju för tusan julafton, den första någonsin i det här huset med min familj, med den barrigaste granen i området och med en stor julkula på magen.

Så från oss alla (Bagar-Berta, knytet i magen och jag) till er alla önskar jag er en fantastisk god jul!

Kommentera