Ung fredag och fina skuggor…

Jag hostar sönder mig, så halsen blir hes och skrattet som en rördrom i vassen. Inte så att skrattsalvan hänger i luften precis, men ändå. Sjuk igen. Så klart. Vila för i helvete. Stressförkyld, ångestfeber och kennelhosta.

Fönstret är öppet, fåglarna kvittrar, nån granne klipper gräsmattan, löven spricker och knoppar brister. Våren händer bakom fördragen gardin.

Framför händer ingenting. Hosta och halstabletter, honungsvatten och snoriga servetter. Ipren, Alvedon och en halv flaska Bisolvon. Beställt 5 liter meducin eller åtminstone en halvliter cocillana kuckeliku från förstående doktor på vårdcentralen. Tackar tackar. Ser fram emot sängfösaren av morfin.

Bredvid mig ligger studentlitteraturen och stirrar på mig, en av dem blänger och kostar pengar. Borde lämnat tillbaka i tisdags. Borde så mycket. Mer i böter på bibblan än pengar på kontot. Muntert. Tittar åt sidan, åt Netflix och de spanska serierna. Porrfavor.

Men fåglarna kvittrar och måsarna skrattar, vårluften letar sig in i sovrummet och egentligen skulle jag vara på Öland nu. Öland finns kvar, hostan består och jag vet inte riktigt hur jag mår. Hellre en ung fredag och fina skuggor än en tung sugga och rossliga lungor. Som man brukar säga.

Kommentera