Tyskarna på 3:an

Samtidigt som jag checkade ut från Öland, gjorde tyskarna detsamma från Böda Sand. Tyskarna är egentligen en tysk med bihang. Tysken heter Leif, killen till höger och har bott på campingen sen urminnes tider. Nej, där tog jag i. Han hittade av någon anledning hit 1997 och på den vägen är det. Varje år kommer Leif och hans kompisar till samma plats, den första campingplatsen man ser när man har svängt till vänster efter receptionen. Alltså 3133. En plats utan el.

Där har tyskarna ett stort tält med varsitt rum kan man säga, utanför står alltid minst en solstol, bord och ibland även en gunghäst stor som en ponny. Var får tyskarna allt ifrån?
Eftersom de har varit här sen 97 och återkommit har de precis som vissa säsongare sina saker uppställda på pall i maskinhallen när de inte bor på campingen. Verkar vansinnigt smidigt.

Leif och hans kompis tycker att deras plats är fantastisk, de bor verkligen mitt i smeten. Tyskarna kan uppfattas som lite kaxiga på håll men är otroligt gästvänliga och gottar sig precis som övriga gäster av en ordentlig semester på Böda Sand. Oftast är de här två eller tre veckor varje sommar då de skapar nya kontakter, flyttar solstolen några meter från boningen och njuter av solen på gräsmattan en bit bort.

Och om ni tycker att det är konstigt att de har samma plats varje år, så gör de som många av våra andra gäster, bokar platsen när de checkar ut, eftersom bokningen för 2012 öppnade 1 juli. Är inte det fiffigt så säg?

Kommentarer

  • Susanne säger:

    De tillhör verkligen böda tycker vi som gått förbi dom i många, många år nu. Vi har själva varit där 15 ggr sen 1995 🙂 vi brukar gissa när de kommer och jag brukar ha rätt 🙂

    Den 25 juli 2011 kl. 12:07

Kommentera