Typisk fredagskväll…

För att hålla sig till den svenska ordningen med fredagsmys så invigde vi induktionshällen med att steka till köttfärs till tacos. Ha. Man vill ju inte gå ut för hårt med långkok och olika sorters kärl när man inte vet riktigt hur allt fungerar. Dessutom är ju tacos väldigt gott.

Och det fungerade förstås hur bra som helst. Snabb som attan är den där uppvärmningen. Vilket jag tror gynnar min matlagningsförmåga då jag ogillar att saker tar för lång tid, särskilt om det inte behövs. Med andra ord finns det hopp om att jag kan bli lite mer huslig i köket. Även fläkten fungerade utmärkt. Givetvis.

Inte nog med att det gick att tillaga mat i köket, det gick även att bjuda över finsnickaren och hans sambo på den utomordentliga måltiden. Så, som sagt, det är inte mycket kvar nu i köket för att fru Hjortsberg ska vara tillfredställd. Möjligtvis en kökssoffa så att jag kan lägga mig raklång när jag är mätt och belåten.

Förresten så blev skenet från diskmaskinen inte grönt. Däremot pep den till och berättade att den var färdigdiskad. Fyra långa piiiip som i det där morsealfabetet. Så var det med det.

Kommentera