Tvättstugedrömmar

Inspirationsbilder från; Marrakech Design, The Souk Machine och Blocket.

Den där tvättstugan. Ni fattar hur fin den kommer bli va? Nu ser det ju ut som ett bombnedslag. Där samsas ett gäng biostolar, två trampbilar för framtida race, två loppisfyndade fåtöljer av bästa sort, en gungstol, farfars snygga soffbord som borde få en hövligare plats och så tvätten. Och tvättmaskinen står där på sniskan och skäms över sitt stökiga rum. Det är inte schysst. Jag vet. Bild på det kan ni glömma, men tänk skrotnisse plus ovanstående föremål så är ni i närheten.

Men inom en snar framtid ska det bli ändring på det. Fast det är lite av ett hästjobb. Förvisso kan ett garage och en helrenovering av övriga huset ses som ett hästjobb, men det här. Det är inte jätteroligt. Just nu är golvet en betongplatta som skulle få experten på fuskbyggarna att bli åksjuk när han satte ner sin dank för att kolla lutningen, väggarna är som sig bör i en källare, lite sisådär. Putsen har släppt lite här och där och för att få väggarna snygga ska det knackas bort befintlig puts och sen kastas på nytt. Golvet ska få ett lager av flytspackel och så småningom ett hopkok av Marrakechplattor.

Och där är jag nu. Varför börja i rätt ände när man kan börja fynda plattor på Blocket redan nu. Och med hjälp av goda vänner är de första partierna snart i vår ägo. Så i mitt huvud är väggarna vita, kanske även de kaklade i vitt. Golvet är som ni förstår enastående vackert och virrigt och den övriga inredningen vit och svart. Det kommer bli förbannat bra. Vilket år som helst.
Tvätta just nu är nämligen mitt hatgöra. Men det visste ni kanske redan.

Kommentera