Två pinnar

20110806-092109.jpg

Mannen gör allt för att fånga det perfekta fotot för kvällen. Utbrister, ”jag ska ta kort på dom där två pinnarna, alltså, om det är en stilla sjö och sen bara två pinnar, det är jävligt snyggt!”

Jag fnissar på avstånd. Är absolut lika förtjust i att vi har det här stället som mannen, men uttrycker det just nu inte i osammanhängande meningar. Fäktar bort knott och fascineras av utsikten. Hör fiskar som fångar insekter på vattenytan.

”Vi ska damma av båten. Bli pirater på sjön. Ingen ska kunna se oss. Vi kommer ha ett gömställe och sen bara komma fram bakom udden. Bara vi kommer våga vara i sjön. Den där marängtårtan var jävligt god. Mycket godare än vad man hade kunnat trott. Man slutar aldrig förvånas.”

Joråsåatt. Vi har en fantastisk kväll. Mannen ska bada nu. Jag håller mig i den nymålade stolen. Givetvis har den torkat. Dagens projekt. Fixa stolar till bryggan. Check. Körde ner dem hit med skottkärran. Det är lite så det är, man kör saker på skottkärran.

Innan har vi haft kräftskiva från Karlssons catering inklusive gäster. Det var smaskens och mycket trevligt. En bra grej med att umgås med pensionärer är att det aldrig blir särskilt sent. Och dessutom fick vi marängtårta. Haha. Mannen slutar inte tala, bäst jag tar med honom hem innan han drullar i sjön med kameran.

”Alltså. Fotografer, hade de inte gillat obekväma vinklar hade det aldrig blivit bra kort.”

Kommentera