Tupperwaretutte…

Jannes smörgåstårtaFarmor å FrankCheesecake

Bilderna till trots så hör det här inlägget till kategorin TMI. Too much information.
Beroende på vem man frågar förstås… läs om ni vill eller tänk på något annat. Det försöker jag med. Tänka på något annat mellan mjölkningarna…

Nu är jag där, där smärtan och gråten framkallas på grund av kroppens hokuspokus i produktionen av mjölk. Såriga bröstvårtor och hungrig liten älskling. Jomenvisst. Kroppen är som en påse mjöl och brösten är som säckar med färskpotatis. Jag är inte jätteroad. Men jag har en positiv grundsynd, det har jag.

Jocke åkte till Apoteket och kom hem med två Tupperwareburkar som numera sitter som uppsamlingsplatser på tuttarna. Vilket mest liknar ett halvtaskigt försköt för att få fram en trubbig variant av Madonnas utstyrsel till ”like a virgin”. Ge mig styrka.

Okej om vi bara skulle vara hemma, men vi har varit och firat farbror Rävs födelsedag. Jag fulgrät i takt med att tuttarna droppade mjölk samtidigt som jag försökte hitta kläder. Åh, skaplig hot mama.

Jag vet att det kan vara såhär nu, jag är inte helt förvånad, men jag tycker ändå att det borde räcka med att föda fram livet ur mig, att den smärtan skulle räcka. Men nej. Jag blir förbannad på Jocke för att människans evolution inte kommit längre, lite mjölk skulle han väl i alla fall kunna bjuda på. Och ja, Frank är bara fem dagar så jag borde väl träna tålamodet och hoppas på att det blir bättre, det måste bli bättre för jag vill verkligen amma.

Skickar i väg Jocke efter en bröstpump nu och hoppas på mirakel innan morgondagen. Tack Elle för att du hjälper en kvinna i nöd.
Önska mig lycka till. Och kom gärna med fler tips om ni vill.

Mamma amma, arma mamma…
By the way så är det Janne som gjort smörgåstårtan, är den inte fantastisk så säg?

Uppdatering; jag har bara drabbats av 5-dagars gråten ihop med en flock hormoner, det går över hälsar barnmorskestudenten Sofie. Det tackar vi för. God natt

Kommentarer

 • Louise säger:

  Åh, sånt här ska man kanske inte läsa innan man skaffar barn? Haha, fast det är såklart bra att redan nu börja ladda mentalt 😉 (Och nej, inte gravid! 🙂 )

  Hoppas boobsen börjar samarbeta med dig snart!

  Den 27 januari 2013 kl. 20:38
 • Eva säger:

  Tack Louise!
  Det hoppas jag med att vi kan bli ett team igen och inte fiender 🙂
  Och så här har inte alla det, så när det är din tur kanske det blir hur bra som helst! Kram kram

  Den 27 januari 2013 kl. 20:51
 • Sofie säger:

  Hej Eva!
  Grattis igen till den fina pojken!
  Jag känner igen mig i vad du skriver och det allra bästa tipset jag kan ge är att stanna hemma tills du känner att du har kontroll på läget! Gör inget som du inte vill!Var bara i miljöer där du känner dig trygg! Ammning är extremt påfrestande i början innan man fått ordning på det och det kommer du få om du väljer att fortsätta så länge du har så det räcker! Har du inte fått en salva från BB till såriga bröstvårtor? Jag fick en som hjälpte direkt!
  Lycka till och njut som säkert alla säger! (trots att det är svårt att ibland)

  Den 28 januari 2013 kl. 09:48
 • ina säger:

  ett annat tips när tårarna sprutar och tuttarna gråter (eller var det tvärt om?) jo man KAN ge ersättning i flaska när plutten är hungrig ibland för att tuttamentet ska få vila nån gång. produktionen kommer inte sina för att man ger ersättning var tredje amning när man ammar dygnet om, (oavsett vad maffian säger) sen är bröstpump bra, jag hyrde en från bb som var elektrisk. ammade ena tutten och pumpade andra och gav sen i flaska, och så bytte jag nästa amning, på så vis fick ju en tutte åt gången lite vila.(fast pumpa är svårt och man får oftast inte ut mycket åt gången, bäst går det på morgonen och när man ammar andra tutten samtidigt..och ja man känner sig ännu mer som en kossa med unge på ena tutten och pump på andra men det gör inte lika ont att pumpa. meeen det går över på nån vecka ska du se, och efter en månad gör det inte ont alls.

  Den 28 januari 2013 kl. 22:02
 • Eva säger:

  Tack Sofie!
  Det är som sagt lite svårt innan jag kommit underfund med hur allt ska vara, men det är ju som du säger dumt att göra sånt jag inte vill. Och nog njuter jag allt 🙂

  Den 29 januari 2013 kl. 11:29
 • Eva säger:

  Tack igen Ina!
  Du skulle nog kunna skriva en handbok för gravida 🙂
  Men just nu känns det som om det finns hopp i mjölkkiosken. Yes asså!

  Den 29 januari 2013 kl. 11:31

Kommentera