Trasslig torsdag

Medans kollegorna åker till sydligare breddgrader tack vare en förbannat bra årsredovisning virrar jag runt som en yr höna bland punkterna på min lista på jobb som jag ska fixa. Jag klättar över kartonger på lagret och svär åt de där med gardiner, tar en kopp kaffe med massor av mjölk för att jag inbillar mig att jag blir pigg och så skriver jag några rader till på ordern i gardinlära. Fräser åt att kaffe smakar illa och försöker få på radion för att lätta upp min ensamma tillvaro. Misslyckas och tar nya tag.

Med tanke på den här trassliga torsdagen så är det inte så konstigt att jag inte flyter runt på en gondol i Venedig. Som att det inte räckte med menssymptomen som ena stunden får en att börja darra på underläppen över småsaker och andra stunden gör ett duckface framför spegeln och skrattar högt åt tramset. Jag behöver inte leka leken hitta nyckeln precis innan avfärden mot dagis, eller sura ihop på att gardinlära borde vara en kurs på universitetet. Jag behöver bara jobba och lära mig mer, bli en fena på gardiner och sluta förvånas över menssymptomen som är ett ständigt återkommande inslag i kvinnans vardag med jämna mellanrum.

Inga konstigheter egentligen. Men just idag blev det en trasslig torsdag. Och visst sjutton hade jag varit med på de där gondolerna om jag också hade dragit in en smärre förmögenhet till företaget, men det har jag ju inte riktigt hunnit än och särskilt inte förra året, men till nästa gång, håll i hatten, då ska jag förtjäna en plats. För snacka om att känna sig priviligerad när en resa kan vara målet. Himla härligt företag jag jobbar på alltså.

Men nu, nu ska jag visa er lite från mitt företag och imorgon ska jag banne mig förvåna mig själv i mitt examensarbete på gardinordrar. Joråsaått. Jag byter helt sonika en trasslig torsdag mot en festlig fredag.
Bra deal!

Kommentera