Träna till 1000

Nu är det skarpt läge här igen va, skarpt som i att fixa en rätt billig pensionsförsäkring genom att stärka kroppen och äta bra. Jag har längtat efter mina vardagliga rutiner eftersom jag vet att min semesterkaraktär går på allt annat än rutin, den matar mig med godsaker och bekvämlighet. Men nu. Nu har snart den första veckan på jobbet passerat, matlådorna för veckan är nästan slut och träningen är som sig bör, regelbunden.

Och jag är stark, inte lika stark som en björn och snabb som en örn som Kalle i svett & etikett (se det programmet sa jag, SVT play, hurry up!) men det jag har kämpat för och byggt upp under försommaren och våren försvann som tur var inte på tre veckors omhuldande av semesterkaraktär även om jag var rätt orolig, haha.

Hur som helst så märker jag att jag är stark när jag kör passet ”träna till 1000” på Budohuset i stan. Och det är väl inte för inte som förebilden Moder Tereza håller i passet tillsammans med sin grymma man, jag menar, det är ju hennes ord som ekar i mitt huvud om att det faktiskt är ens skyldighet att ta hand om sin kropp. Det med basta. Så jag kör på. Visserligen har jag bara kört det passet två gånger men båda gångerna hade jag mer att ge. Och imorgon kör jag ett pass igen, under tiden som Frank och Vincent börjar på Crossfit i lokalen bredvid. Joråsåatt.

Vill någon följa med? I sånt fall kommer ni till Budohuset, samma hus som Nerikes Dansinstitut, passet är klockan 18-19 i Örebro alltså, snacka om bra after work! Vad det går ut på, att man typ gör ovanstående övningar i par, så jag gör hälften och min partner gör hälften, sammanlagt 1000 repetitioner av olika övningar, svinbra träning och man gör efter sin egen förmåga. Förstås.

Yeah well. Nu ska tant sova, tack och god natt fina ni och glöm för sjutton inte att ta hand om er och den starka kropp ni har!

Kommentera