Träffa samma folk…

Man, jag, ni kan ju tycka att jag kanske inte träffar på lika mycket folk som på mina tidigare arbetsplatser. Folk som i olika sorts människor alltså. Nu träffar jag oftast samma småfolk. Och det är bland det bästa jag vet. Just för att det är samma människor som jag får se utvecklas.

Men i alla fall.

Man, jag, ni ska inte tro att det bara är samma folk dagarna i ända. I fredags kom till exempel en dam med stavarna i högsta hugg och knackade på av ren nyfikenhet. Hon hette Gudrun och undrade om vi hade öppnat och var stigen i skogen tog vägen, samt att det var lite synd att huset står just där det står, för där brukade ju Gudrun plocka kantareller vid den här tidpunkten på året. Men hon var ändå glad och jag försökte locka dit hennes barnbarn. Och kantarellerna som Gudrun brukade plocka, de fanns kvar, för de plockade jag igår.

Och så idag, en ny rolig gumma. Efter lunch när några barn fortfarande sover och andra har vaknat kör en liten rödbetsfärgad bil in på handikapparkeringen som är precis utanför vårt fönster. Inget konstigt, bakom ratten sitter en dam som vi tror är en mormor eller farmor.  Även hon knackar på närmsta dörr, just den dörren går inte att öppna på grund av larm. Vi visar henne runt och jag möter henne.

Det visar sig att den här damen är så vansinnigt kissnödig att hon har stannat hos oss för att hon behöver låna toaletten. Hon har kört från Stockholm och ska till Arboga. Hon har med andra ord kört för långt i jakt på en toalett. Hon berättade att hon höll på att bli tokig för att hon var så kissnödig och att hon egentligen borde tagit tåget, men hon hade så mycket saker med sig för att hon skulle till sin dotter som bor i Arboga.

Damen fick givetvis låna toaletten, service mina vänner, service. Sen fick jag tala med dottern i telefon, följa med damen ut och peka med hela handen att hon skulle svänga till höger för att åter komma ut på E18 och följa skyltar mot Stockholm.

Jag hoppas verkligen att hon hittade till sin dotter och att hon tar tåget nästa gång. Jag är glad att Gudrun inte hittade kantarellerna och jag hoppas att tidigare innehavare av bilen Urk gjorde en riktigt god kantarelltoast. Samt att jag ser framemot att träffa mina små kunder imorgon och ge dem en god service.

Kommentera