Totalstopp

Det sista jag sa till mina härliga kollegor när jag åkte från jobbet i går var; ” vilken tur att jag fick med mig den här, ifall det skulle bli någon trafikolycka”. Jag hade av misstag fått med mig en reflexväst i barnstorlek och tänkte att den lämnar jag tillbaka idag. Det gjorde jag också. Men vad tror ni händer på vägen hem?

Som i en dålig film. Min bil får stopp. Totalstopp. I en av Örebros största korsningar. Eftersom vi hade haft öppet hus hade jag på mig min solrosgula piké, jag tog dock bort namnskylten innan jag fick börja dirigera bort trafiken från filen där min bil stod och blinkade med varningsblinkers. Reflexvästen kom inte till användning och som tur var orsakade varken jag eller någon annan en trafikolycka under den lilla stunden jag stod där och bad snällt att bilen skulle starta. Men icke.

Och nej, det är inte en manuell bil som bara är att starta om, nej, nej, den var bara trött och hade disco med symbolerna för batteri, olja och motor. Som tur var hade inte min man hunnit åka till Way out west där han nu befinner sig, så det var bara att komma och bogsera bort mig. Nu står bilen här utanför och pappa Pohlman har gjort mig varse att vi har en gratis bärgning, kanske blir till att utnyttja den då…

Kommentera