Tidigare övning…

Eftersom att jag har en så otroligt händig man tycker jag att jag själv kan tillgodoräkna mig två tidigare renoveringar av kök. Alltså har jag övat innan på att renovera just kök.

Jag har varit sidekick. En jäkligt bra sådan. Jag är som bekant en hejare på att skruva ihop IKEA möbler och få ihop smarta lösningar och kunna förutse hur bra det kommer bli eftersom att jag har en widescreen i min hjärna. Och hittills har det fungerat ypperligt. Alltså räknar jag iskallt med att det kommer göra det nu också. Nu när det handlar om vårat egna kök. Dessutom ett stort kök till skillnad från tidigare renoveringar.

De översta bilderna är ett litet, litet kök i en 1:a som Jocke och jag gjorde åt en kompis. Kylen fick stå utanför för att en ordentlig ugn skulle få plats. Innan fanns det bara spisplattor och en micro i ett skåp, samt ett litet kylskåp. Nu blev det en micro med kombinerad fläkt för att få plats med båda på ett snyggare sätt. Luckor och micro/fläkt är från IKEA.

Det nedersta köket är det vi gjorde på Öland. Även det kommer från IKEA. Det är som ni ser lite större. Men för att få till en större bänkyta och en bredare köksö ställde vi kombinerad kyl och frys bredvid spisen. Inte bästa alternativet, men med en täcksida så fungerar det fint. Och på köksön finns stora förvaringslådor och skåp. Det är mammas favoritkök och jag vet att hon önskar att hon hade det köket jämt. Alltså inte bara på Öland.

Och om det är så att ni önskar er ett annat kök så har faktiskt IKEA en tävling nu där man kan vinna sitt drömkök. Så gå in på IKEA livet hemma och tävla. Tävlingen pågår till den 5:e februari. Lycka till!

Tyvärr så har jag inga ”förebilder” på renoveringarna ovan. Men jag kan säga att köket på Öland var ett typiskt murrigt 70-tals kök med bruna luckor och gula vitvaror samt gulbrunt kakel. Lite som fyra nyanser av brunt. Brunsås överallt alltså.

Kommentarer

  • Cam säger:

    Och det Ölandska köket fungerar sannerligen ypperligt till t ex en ädelsostsallad!

    Den 25 januari 2012 kl. 13:24
  • Eva säger:

    Åh jädrar vad gött det skulle vara nu, kan vi spola fram till sommaren tack!

    Den 25 januari 2012 kl. 13:28

Kommentera