Teijlers glas

I går hade Teijlers glas hundraårsjubileum vilket pappa Pohlman och jag tog del av. Teijlers glas är bland annat ena riktiga hejare på att rama in tavlor. Och det görs med god finess och stor skicklighet. När pappa haft tavlor som ska ramas är det alltid de som har gjort jobben.

Igår var det mingel för inbjudna gäster. Jag ville följa med mest för att få träffa den omtalade papegojan Jacobsson. Vi har aldrig träffats förr men igår hade vi vårat första möte. Han sitter där på övervåningen i sin stora bur och pratar dagarna i ända. Han frågade upprepade gånger vad jag hette men svarade själv inte på samma fråga. Tydligen hade han redan pratat så mycket med andra gäster att han nöjde sig med att fråga vad jag hette.

Men så fort han fick syn på mig så blev han allt glad för då åkte tuppkammen fram och stjärten spretades ut. Det får väl ändå ses som ett gott bemötande. Kanske var det för att jag gav honom en jordnöt. Dock hann jag inte fånga det ögonblicket på bild.

Men vi skålade i bubbel och pappa gav bort en korv och en burk hemmagjord marmelad som grattis på hundraårsdagen. Och jag poserade framför en Berglöfslåda.
Allt hör ihop på något vis…

Kommentera