Tantvarning

VarningTantfrågorTant var det härGottByrånFrågaHushållTanterMatkassen medHeta räkor

Eftersom jag fick nys om en tantutställning på länsmuseet så pep vi in där innan det rasslade till och hela lokalen blev full av tanter. Jag är ju en liten tant. Eller en halv tant om vi ska gå efter tantutfrågningen som fanns med på utställningen. Och jag gillar tanter av alla de slag.

Vi lyckades komma precis i tid innan invigningen så jag behövde inte flyta ut i en svettpöl bland alla andra tanterna utan kunde i lugn och ro insupa lite hederlig tanthistoria och plocka på mig några dammsugare för att samla poäng (de var tyvärr gjorda av trä och jag lämnade tillbaka dem sen). Jocke var inte jätteroad, men jag smålog och svarade ja på frågor som; tittar du på go’kväll, har du med egna kassar till matbutiken och skänker du pengar till välgörenhet. Jomenvisst, sen blir jag väl lite matt av högljudda ungdomar, men eftersom jag aldrig åker buss så gav det mig ingen dammsugare. Haha.

Så lagom till att lokalen hade fyllts av tanter med stavar, broddar och handväskor gick vi vidare upp på stan för en lunchfika på Bara Vara. Det var i vanlig ordning väldigt gott och väldigt skönt att sitta lite ner. En annan gång när jag fikade där såg jag dessa två tanter nedanför fönstret.

20130119-182208.jpg

En bra tantlördag alltså. Snart blir det hemmagjord pizza och senare P3 guldgala på SVT. Bara så ni vet. Hoppas att ni får en fortsatt skön lördagskväll!

Kommentera