Tant Eda städar…

Om det nu skulle vara så att någon har undrat var jag har tagit vägen så har jag bara varit i garderoben. Där hittade jag bland annat den här godingen, tant Eda. Hon med det korta krulliga håret, röda läppstiftet och de gamla 50-tals bågarna. Hon är lite lurig hon, kanske därför som jag hittade henne längst in i garderoben, precis bredvid den där tjuvrökande fultomten som sitter gränsle över en gammal overheadlikande pryl… Innan var det nämligen direkt omöjligt att se varken Eda eller tomten för allt bös.

Förutom dessa fynd som en helkväll med Eda har jag nu fått bukt på pyssel, lego, kläder och skor. Här samsas mina fräsigaste converse med mästerkattens stövlar, mina slitnaste Dr.Martins från högstadiet med symaskinen, väskor med eller utan pinuppor och mammas gamla plisserade klänning. Sommarjackorna hänger uppradade på gamla hängare och väntar precis som Eda och jag på våren. För när det är lättare att åka skridskor till jobbet än att gå, är det inte konstigt att Eda har gömt sig längst in i garderoben och inte tänker komma fram förrän gatorna är sopade och risken för benbrott är minimal…

Nåväl, det är fortfarande en del bös, beroende på vem du frågar, men nu är garderoben återigen en så kallad walk-in-closet. En kasse ska till myrorna, en annan till slöjden och en tredje till förrådet. Och som sagt, nu får det gärna bli vår så att Eda får användning av sina 50-tals bågar i vårsolen och så att jag får ta fram mina färgglada jackor…

Kommentera