Tallens lucia

Egentligen börjar jag sent på tisdagar för att jag stänger, men i morse var hela skaran av pedagoger på lilla Tallen samlade 06.45 för att fixa till luciafirandet. I slutänden innebar det att jag spenderade 11 timmar på jobbet idag. Men det gör inget. För det blev succé. Som tur var sjöng vi inte luciasånger i 11 timmar, det hade blivit outhärdligt. Men i morse, då sjöng vi glatt tillsammans med föräldrarna när barnen tittade iakttagande på oss och gav oss stående ovationer efter varje sång.

Barnen är som sagt 1,5 år, ungefär, så någon vidare sånginsats från deras sida blev det inte, men de var söta som socker. Tomtar, pepparkakor och lucior.

Vi hade pyntat avdelningen högt och lågt, lånat julgranen från stora rummet, ställt ut ljuslyktor som barnen gjort så att det lyste fint längs husväggen. Kocken hade bakat lussebullar och vi hade som sagt bakat pepparkakor. Och vi fick varsin tjusig temugg inklusive te av föräldrarna och barnen. Tack. Tack. Väldigt fin present med tanke på att jag inte är så förtjust i blommor då jag vet att jag är en dålig vårdnadshavare för levande växter. Snittblommor går bra.

Summan av kardemumman är ändå att den här luciaaftonen var ljuvlig. Blödig som jag är fällde jag nästan en tår när jag såg hur fina alla barnen var. Och även om det var mysigt och fint och allt det där så är det skönt att det bara är lucia en gång om året.

Kommentera