Talgoxe + Pilfink = Piloxe

… men det är svårt att bara ligga i sängen och lyssna på fåglarnas kvitter och se solstrålarna strila in genom fönstret. Det känns som om våren lurar runt hörnet och som om jag befann mig på ett isblock tillsammans med hungriga isbjörnar och livliga pingviner. Ja, jag svamlar som om feberfrossan är på väg ut ur min kropp, men det jag egentligen vill poängtera är att det är fantastiskt trevligt att vakna till fågelkvitter om det så bara är en talgoxe, pilfink eller piloxe som sjunger utanför fönstret. Har ni inte tänkt på det, så tycker jag att ni ska göra det.

Jag har tänkt särskilt mycket på den där piloxen, och nej, det finns ingen riktig fågel som heter så, jag har gjort en egen. Efter ett konstaterande från pappa Pohlman visade det sig att det som jag trodde att jag hade gjort, en talgoxe i linoleumsnitt var mer som en piloxe, en blandning mellan talgoxe och pilfink och ser ni en sådan någon mer stans än här, vill jag gärna höra mer om den filuren.

Och ja, jag ska gå och lägga mig nu. Och bli frisk. God natt.

Kommentera