Tålamod i platt paket

20130508-223637.jpg
Alltså jag vet att det var ett helvete att bygga det senaste köket från IKEA, eftersom väggen var allt annat än rak, mitt tålamod visar sig vara minimalt i dessa situationer och att det alltid behöver kompletteras med en passbit eller nåt MacGyver hittepå. Inte tålamodet utan köket. Tålamodet behöver väl också kompletteras men det verkar bökigare än att åka en extra sväng till IKEA. Tyvärr har de inte tålamod i platta paket, eller har ni sett några?

Så därför skulle jag aldrig utsätta mig för det där igen. Men nu kryper jag omkring där på golvet, lik förbannat och skruvar stommar, monterar lådor och svär åt inbrottssäkra förpackningar samtidigt som jag försöker underhålla Frank. E som i effektivitet rimmar illa och jag blir på dåligt humör av kök från IKEA. Och det vet jag ju om. Men jag ställer som sagt upp för laget och hjälper min älskade man, för att jag kan och för att jag är en jävel på att skruva ihop.

Men tänk så bra det skulle vara med tålamod i ett platt paket, då kanske det hade gått lite bättre mellan varven. För även om det som sagt är det fjärde köket från IKEA vi bygger så slutar vi, som i mannen och jag, aldrig att förvånas över att det saknas saker, stödben går av eller att rekommendationen för att man överhuvudtaget ska kunna slutföra bygget tack vare egna lösningar inte står med stora bokstäver på varje paket.

Men som sagt, jag blir på dåligt humör, Frank blir uttråkad och Jocke kämpar vidare. Och imorgon gör vi det igen. Då ska jag sätta dit alla 17 lådor som jag i dag monterade ihop. Jomenvisst låter det upplyftande. Tur att det kommer bli fint så småningom.

Not to self, lyssna på dig själv och gör inte sånt du blir på dåligt humör av på flit. Jo, jo.

Nu. Tack och god natt!

Kommentera