Syrum – inspiration

Det finns ett rum i det här huset som är lite konstigt. Konstigt för att det är ett genomgångsrum. Från hall till badrum på övervåningen. Innan möjligheten hade passerat köpte jag mig en gul Billy på IKEA och visste att han skulle få bo i det där rummet. Och nu vet jag att han ska få sällskap av en schäslong och en gul Stringhylla.

Och det ska bli ett syrum. Perfekt att ha det när jag är syfröken. Eller jag arbetar ju inte som det nu, men det är alltid roligt att sy nya kuddar. T.ex. Just nu är det rummet belamrat av blåa IKEA kassar fyllda med våra kläder, men så småningom ska det bli såhär. Visualisera vänner, visualisera.

Längs med väggen vid fönstret finns ett skrivbord där symaskinen blir fin i motljus på eftermiddagarna, på ena väggen ovanför, till höger om fönstret sitter Stringhyllan fylld av sytillbehör så som trådrullar och knappar i glasburkar. I ett hörn bakom skrivbordet står schäslongen och lapar sol och flirtar med Billy som är full av tyger i sprakande färger och mönster. Här finns också farfars lampbord med ny fin lampskärm. Golvet kan få någon fräsig plastmatta eller förbli parkett. Skrivbordet sitter dels fast i väggen men har även ett gamalt symaskinsbord som stöd, vad tror ni om det?

Och när jag är trött på att sicksacken brakar hän så lägger jag mig på schäslongen i solen och tar en powernap. Eller lyssnar på regnet och drömmer mig bort. Åh. Det kommer bli så himla bra det där.

Kommentera