Syrror

Mannen och jag var på teater igår. Det var väldigt länge sen jag senast var på teater så det var sannerligen på tiden. Och det känns lyxigt att gå på teater, jag blir så fascinerad över att skådespelarna står där och levererar som om det vore på film.

Vi gick på föreställningen Syrror som har tillkommit efter x antal intervjuer med personal på universitetssjukhuset i Örebro. Således handlar det om hur det skulle kunna se ut eller hur det ser ut på ett sjukhus. Föreställningen beskrivs som en frisk komedi på ett sjukhus och den spelas på Örebro länsteater.

Och även om det är en komedi så blir jag lite rädd för att det är så på riktigt, tragikomiskt och känslokallt. Stackars gamla människor. Stackars sjuka gamla människor. Bäst att jag börjar spara pengar så att jag kan bygga ett äldreboende till min mamma och pappa när de blir gamla så inte de behöver träffa på Gördis eller någon annan tantaluring som jobbat som undersköterska hela livet och som helst bara vill röka och inte alls ta hand om gummor och gubbar…

Inget fel på att vara undersköterska men på att röka, hujedamig vad vidrigt. Och egentligen kanske föreställningen handlar om en typisk konstellation av människor som förväntas kunna arbeta tillsammans utan att ta hänsyn till varandras personligheter och behov.  Ungefär så som arbetslivet ser ut alltså, oavsett arbetsplats.

Vill ni läsa mer om föreställningen eller boka biljetter så gör ni det här.

Kommentarer

  • Cam säger:

    Åh vad fin själva teatern är invändigt. Jag gillar också dendär feelingen man får av att gå på just teater, det är trevligt.

    Den 24 februari 2012 kl. 11:22

Kommentera