Studsmatta och tropisk hetta

MumsVälgrillatGrillfest

Jajamensan, nu är studsmattorna framtagna, vinterdäcken är undanplockade och äppelträden klippta. Bilarna tvättas längst med gatan och barnen leker i vattenpölarna. Flugorna förvirrar sig in i vårstädade hus mot en säker död och solen gassar på mot husväggen. Citronfjärilar fladdrar förbi och tuppen gal längst ner på gatan.

Lunchen intas utomhus och en försmak på sommaren smeker min kind och ger mig nya fräknar på näsan. Det grillas till middag och glädjerop om den lyckliga vardagen utropas, sportbilar accelererar och brorsan presterar. Familjen framför allt.

Motorcyklar brummar förbi och gruset sen den långa vintern ligger kvar som balansövningar för knuttar. När ska allt detta grus sopas bort och var tar den vägen, finns det ett gruslager?

Jocke sågar ner äppelträd med dröm om ett garage, Frank sover gott i vagnen utan den tjocka åkpåsen och jag skattar mig lycklig över min tillvaro. Med eller utan smaljeans så hoppas jag att Frank aldrig önskar sig en studsmatta och att den tropiska hettan kommer tillbaka snart och välkomnar den svenska sommaren med öppen famn.

Jösses vilken härlig helg vi har haft, bäst att hålla huvudet på skaft, så att minnet stannar kvar länge, länge…

Självklart håller Jocke i gaffeln med Frank, don’t you worry child.

Kommentera