Studenten

Studenter går gata upp och gata ner. De är de första jag ser en solig fredagsmorgon och de sista jag ser en skymmande sommarkväll. Glada sånger och hurrarop. Tjejer med kläder alldeles för små även för en student, killar i stilig kostym men alldeles för varmt.

Tjejen utanför fönstret som förmodligen är på väg till den klassiska champagnefrukosten har en klänning där skinkorna nästan sticker fram. Varför? Klart att man vill fira när man är på väg ut i verkligheten men varför göra det i så korta plagg som möjligt? Tänker jag på det för att jag tog studenten för 11 år sedan i en knälång kjol och är det i och med de 11 åren ett tecken på att jag börjar bli gammal..? Eller är det helt enkelt bara så att dagens ungdom inte kan skyla sig?

Trots den alldeles för korta klänningen vill jag öppna fönstret och skrika rätt ut i sommarmorgonen, grattis till studenten!

Jag gör inte det, istället fortsätter jag mitt arbete med bröllopsfix och dylikt. Tittar lite i mitt album sen jag var den lyckliga studenten, med lagom lång kjol och hes röst av allt sjungande och konstaterar att satan i gatan vad tiden går fort.

 

Kommentera