Stötte på patrull

För er som bor på campingen och upplever oljud eller för oljud så borde ni veta att det finns patrullerande vakter. Eller patrullerande och patrullerande, de cyklar runt på sina cyklar, med ficklampor och walkie-talkies. Och det är ju lite tufft. Det är i alla fall på sin plats, för som sagt en familjecamping där det ska vara tyst kl 23.00 och där det finns en si så där 7000 personer på plats samtidigt, då är det verkligen bra med ordningsvakter.

För att de så att säga ska kunna hålla ordning. För på tal om familjecamping, vi har en åldersgräns på 23 år, såvida du inte har barn. Den åldersgränsen är satt för att vi inte vill att det ska bli en 18-års fylla över Bödabukten. Det skulle inte vara bra. Sannerligen inte.

Och är det nu som så att du kommer på att; Böda verkar ju fräsigt, kanske kan bli med på tv dessutom och jag som precis har fyllt 20 år och får gå på systemet, kanske kan köpa mig en Svea och ta med en polare till campingen. Då förstår du lille vän är det bara att vända i receptionen, du får sonika växa upp, sudda bort din eventuellt dåliga attityd och helt enkelt ha din fest någon annanstans, med det inte sagt att föräldrar och andra över 23 år festar till det emellanåt, men ni förstår grejen va? Jag påstår inte heller att alla under 23 år har dålig attityd, men som sagt, ni är säkert med på vad jag menar.

Är det nu så att det förs ett herrans liv precis när du ska sova och klockan är efter 23, då kära campare ringer ni på vakttelefonen och det numret hittar ni i incheckningsfoldern. Ni övriga läsare behöver icke göra er besvär. Vakterna arbetar mellan 22-07 varje natt under högsäsong och det är givetvis för att vi vill att gästerna dels ska känna sig trygga men också så att icke önskvärda gäster avhyses från området. Inga konstigheter.

Kommentarer

 • Susanne säger:

  Återigen Eva – Underbart skrivet!! =)

  Kan du inte be vakterna se till att det är lite tyst på morgonen också…Liiite smått störande när folk (oftast tältande – förlåt!) inte kan försöka hålla en låg ton när klockan visar på typ 7! Vet såklart att barn kan vara svårt att få tyst på men vuxna kan väl ändå klara av det…/7Susanne

  Den 20 juli 2011 kl. 15:01
 • Fredrick CK Trubadix säger:

  Härligt, bra inställning till familjecamping! Känns skönt att vakterna finns där…

  Vänligen Fredrick

  Den 22 juli 2011 kl. 00:51
 • Sara säger:

  Jag älskar Böda Sand och har gjort det sedan jag satte min lilla 10 åriga fot där för nästan 12 år sedan. Sedan jag var liten har vi spenderat sommrarna på Böda Sand minst vartannat år (ibland varje år när jag och min syster lyckades att tjata till oss det) Idag är jag 21, har flyttat 12 mil hemifrån och är väl någolunda ”normal”. Jag älskar fortfarande Böda Sand och skulle vilja åka dit varje dag om jag så kunde. Tidigare i Juli var jag faktiskt där och campade – med mina föräldrar. Som en 21åring, som inte längre bor under samma tak med mina föräldrar, är det lite konstigt att fortfarande behöva tvinga med mina föräldrar till Böda Sand för att få uppleva stranden, njuta av värmen och en härlig semester. Visst, jag dricker också, men med måtta. Måtta är ingenting som kommer med ålder. Det finns minst lika många över 23 som dricker nästan värre än de som är under, och tvärtom såklart. Och jag vet, det är svårt att hålla pli på de som är yngre, men snälla dra inte alla över en kant! Jag hade nästan gjort vad som helst för att ta med min yngre syster en vecka bara hon och jag på Böda Sand, men som du har skrivit – det tar stopp redan i receptionen utan att ni ens vet vilka vi är och vad vi har för avsikt med besöket.

  Vänliga hälsningar
  Sara

  Den 23 juli 2011 kl. 13:31

Kommentera