Storstadspuls

Så fort vi kom innanför tullarna började storstadspulsen vibrera. En otillfredsställd blandning av väntan och stress hade måndagen i sitt grepp. Vi kom till Stockholmsmässan vid elva och började bygga upp tjejernas monter direkt. Som den händiga typen jag är skruvade jag ihop de mastiga träväggarna och gjorde mitt bästa för att vara till hjälp.

Sen var det dags för företagspresentation, det var då jag agerade väskvakt, något som dock varade i över en timme, men vad gör man inte för laget. Efter det beslutade jag mig för att ta pendeln till stan för att träffa min bror och senare även Rellme. Och det här med kollektivtrafik, det är inte riktigt min kopp te, är fortfarande åksjuk. Men det är förstås bra så länge mitt balanssinne inte spelar mig ett spratt. Bra med kollektivtrafik alltså.

Måndagskvällen spenderades dels hos en silversmed där jag valde ring till bröllopet och dels tillsammans med min bror, hans kompis och Rellme. Grillning på en balle på Östermalm. Och jösses vad gott det var! Efter kollektivtrafik, alldels för rask takt i benen, ingen lunch och trötta axlar var det gudomligt gott med mat. Sen kan jag säga att Rellme och jag somnade ovaggade i torpet i Saltsjöbaden.

På tisdagen var det än mer kollektivtrafik och uträttanden av ärenden innan jag återigen skulle beträda Stockholmsmässan och se hur det gick för tjejerna. På mässan var det full rullians och de tryckte tavlor på löpande band. Jag är som sagt väldigt stolt över deras arbete och otroligt imponerad av alla utställare på mässan. Vissa elever är så slipade och konkurrenskraftiga att de redan startat aktiebolag. Med det i bakfickan så förstår jag att det är svårt att plocka hem priser. Och även om inte Mitt Avtryck UF vann någonting så har de gjort ett väldigt bra arbete och sålt en si så där 50 tavlor, och det är inte illa det.

Tisdagskvällen avslutades med en galamiddag där de olika priserna delades ut. En galamiddag där de duktiga entreprenörerna hade förvandlats till donnor i korta kjolar med höga klackar och kostymklädda gossar med vinst i blick. Där lärare och affärsmän slogs av häpnad över alla duktiga UF företag. De som vann priset i bästa UF företag heter Lindmarks servering UF, vill du läsa mer om de, tryck här.

Till sist ordande tjejerna ett eget hotellrum till mig och tisdagskvällen avslutades lugnt efter galan på ett hotellrum i Nacka. Smarrig frukost därefter och sedan väntan på bussen hem. Summan av kardemumman är att storstadspulsen gör mig gott så länge jag slipper åka hit och dit och framåt och tillbaka. När det gäller SM i UF så var det en upplevelse utöver det vanliga, och en mässa som verkligen visar att entreprenörskap är på framfart och en väldigt viktig del av ungas utveckling då det bland annat ger insikt i näringsliv och förmågan att våga tro på sig själv och sin idé!

 

Kommentera