Stoppa tiden!

…eller bildbomb á la minisemester och midsommar…

Midsommar och minisemester. Öland och typisk svensk sommar. Sol och regn. Mest regn. Spontanbesök av min härliga kollega och hennes familj. Skönt semesterlunk och inga måsten. Sova middag i två timmar och springa en runda innan maten dukas upp på faten. Klä en midsommarstång men hoppa dansen. Ösregn och andra planer. Hälsa på långe Erik och kasta sten i vattnet. Stoppa tiden. Busa med Ilse, säga hej till Ölandstokar och inte gå vilse. Ta fram grillen, knäppa upp sillen och fira utan sång och midsommarstång. Disco på låg volym, glada barn och prat till efter midnatt. Jösses så många skratt!

Titta till Böda, leka och åka motorcykel i för stor hatt. Gräva grävmaskin och titta på småglin. Dela på en glass och dra vidare till Trollskogen, Swiks och alltid vara mannen trogen. Kasta ännu mer sten, grilla korv och drömma sig bort. Stoppa tiden. Boka bord på Kalk, äta hamburgare och pannkaka, suddiga barn och mätta föräldrar. Solnedgång och ännu mer kasta sten. Jocke blir världsmästare i mackkastning. Livet på en pinne. Somna med ett leende på läpparna och vakna upp till fågelsång.

Vindstilla morgon och osynlig gräns mellan himmel och hav. Ensam bland djuren, uppassad av fåglarna och vågorna som en stilla konkav. Öland i mitt hjärta, mersmak på löpning och semesterfeeling.

Stoppa tiden!

 

Kommentera