Stavningskontroll

Jag hatar stavfel och särskilt slarvfel. Slarvfel som liksom inte blir markerade med en röd volang när jag skriver för att de lika gärna kan vara ett annat ord eller av en annan böjelse. Och jag vet att det förekommer slarvfel även här, men jag försöker verkligen titta efter noga hur jag skriver. Med tanke på att jag under min skoltid hade läs- och skrivsvårigheter så må jag säga att jag har utvecklats till en bra skrivare, men tidigare svårigheter är ingen ursäkt för att jag inte ska stava rätt nu.

Och för att inte tala om särskrivningar. Det är bland det värsta jag vet. Även om jag själv tycker att det är svårt ibland så blir särskrivningar i varje mening ett irritationsmoment utöver det vanliga. Stavningskontrollen är A och O innan jag publicerar ett inlägg. Dessutom läser jag varje inlägg minst tre gånger innan jag publicerar. Ja, det kanske är lite väl kontrollerande, men jag ogillar bloggare som är så ivriga att de inte vet vad de skriver. Eller hur de använder sitt språk.

Som tur är så är en av mina trogna läsare den där stavningskontrollen som datorn inte är och det är jag tacksam för, nu hoppas jag verkligen att det här inlägget håller måttet för ett godkänt betyg i stavning och läsförståelse. Eller vad säger du Lucy Luke?

 

Kommentarer

  • Camilla säger:

    Lucy Luke ger minst två tummar upp för det Endless Eve!

    Den 23 mars 2011 kl. 10:25

Kommentera