Ställningstagande

Inredning blir utredning som blir ett ställningstagande utan dess like. Precis när pryttlarna har kommit till mer eller mindre rätta i huset lastades ett pussel av pinnar och plankor av på ena sidan tomten och på andra sidan några pallar pannor, papp och läkt. Här ska med andra ord bytas tak. Roligt tänker ni, och gud vilken tur att inte vi behöver lägga om taket älskling, tänk vad jobbigt.

Ja, så må det vara, men när taket legat på sen husets taklagsfest 1923 och det droppar in lite på vinden så är det banne mig dags. Egentligen skulle det gjorts innan allting annat, men vi var inte jättesugna på att bo i huset så som det såg ut innan. Och att låta det gamla taket ligga kvar tre månader till, det gör nog varken till eller från på vattenmängden i hinkarna på vinden. Så nu är vi igång. Hittills bara Jocke då jag försökt vara en god fru och främst försökt kurera mig från den här enligt mig alldeles för långdragna förkylningen. Förstås.

Men snart så är jag med i matchen igen och plockar fram mina skills sen vi la tak på stugan. Och sen, sen när det blir höst, då ska jag njuta av att jag bo i hus. Njuta ordentligt. Vara frisk och lugn och mindre rastlös. Även om det sistnämnda förmodligen inte kommer ske, eventuellt om jag tar medicin för överaktivitet…

Kommentera