Sprudlande turkåsblå

Eftersom det är extra roligt att få lön efter en kväll i disken så spenderade jag dem raskt på saker som jag gillar. Givetvis inte all lön på en gång. Men att jag dessutom befann mig i Stockholm och utförde arbetet och därmed också fick lönen där var jag inte sen att köpa mig en skål till min samling. Happ. Är inte hyllan överfull nu tänker ni?

Jo, det stämmer. Men den svarta, frostade och den genomskinliga har fått en egen plats i vitrinskåpet. För hyllan vill sprudla av färg, det har den sagt. Och det är egentligen ingen diskriminering med det, det bara är så att de neutrala och svarta oftast annars får en så stor del, så nu fick det helt sonika stiga åt sidan. Den som idag fick ställa sig och sprudla tillsammans med sina kompisar var den turkosblå. Till råga på allt var det nersatt pris på den på Åhléns. Tack Iittala Marimekko för att ni vill samarbeta med mig!

Så efter att jag köpt den fick jag säga hejdå högt och tydligt till alla andra fina skålar och berätta för dem att just den här turkosblå kommer få ett fortsatt fantastiskt liv i rampljuset 20 mil söderut. De godkände det och vi åkte hem tillsammans med två tjusiga kuddfodral och en kökshandduk från HM home, en blus med gem från HM, ännu en filt till uterummet i stugan och så tre färgglada plastmuggar som jag tänker ta med till jobbet, då jag hör till dem som kan dricka större mängd vätska vid maten än vad vissa andra kan…

Kommentera