Söndagssummering

Det är som sagt inte det att jag ligger i hängmattan och tittar på när andra arbetar som gör att jag inte uppdaterar bloggen så ofta, nej, det är nytt jobb, Frank och mannen, träning och sten och trädgårdsfix. Men en söndagssummering såhär en måndagmorgon tycker jag ändå att jag kan få till.

Som ni ser är stenplattorna på plats, hela garageuppfarten är lagd. Av de 26 pallarna har vi bara två pall kvar som ska räcka till kanterna där stenarna behöver delas för att passa. Och för hoppningsvis till en gång vid verandan. Fast dela en sten gör man inte i en handvändning, dessutom är det ju säsong för plattläggning och stendelning så vi står i kö på en stensåg, men så fort den anländer kommer det tjuta av arbete över hela Astrid Lindgrens värld. Hönorna kommer hålla för öronen och tuppen kommer bli galen där de går runt sin lekstuga och njuter av den annars lugna tillvaron, Frank kommer undra vad det är frågan om och vi kommer svettas till sista stenen är lagd. Förstås.

Så nu känns det som om vi ser slutet, även om det är en bit kvar innan gruset är nersopat i fårorna och staketet är på plats, grinden är upphängd och stenväxterna är planterade runt huset. Men jädrar vad fint det blir. Det blir så himla bra att jag känner att det är värt varenda krona och säg inget annat Lyxfällan. Ha.

Sen då. Jo av alla de hundra pallkragarna så valde jag ut den finaste från Gunnebobruk och gjorde ett jordgubbsland till Frank. Pep i väg till Blomsterlandet och plockade åt mig några plantor som senare visade sig vara fem olika gubbar och tre smultronplantor. Med andra ord blir det förhoppningsvis jordgubbsprovning sen. Gött mos. Och ja, nog tycker jag att jag kan få minst en pallkrage till odling när vi har så många. Men att det är retur till Gunnebobruk, de kan de glömma, några gubbar kan de få om de har tur.

Det var mest det. Ännu en vecka har passerat, jag kommer mer och mer in i jobbet, trivs som bara den som fancy kontorsråtta och gillar mina framsteg med träningen, har världens bästa familj och känner att livet leker.
High five på det och go måndag på er!

Kommentera