Söndagssemlan

I lördags innan vi hade dammat av Franks farbrors gamla pulka använde vi som ni såg snöskyffeln som pulka, vilket fungerade utmärk det också, men igår så fick Frank åka stora pulkan. Vi bullade upp med amningskudden och fårfäll och sen gick vi till Wadköping och köpte riktiga bullar, dvs. frukostfrallor och årets första semla, varsin söndagssemla.

Frank brummade med hela vägen till Wadköping, satt upp och kollade läget. Han var med och pekade på bagaren, andra kunder och så alla bullarna förstås, sen på vägen hem somnade raringen, fick lite snö på ögonfransarna men hade bra skydd och sov gott i sin stora overall. Jag skulle också vilja bli dragen i en pulka och ligga på en fårfäll med en stor overall på mig., det ser ju så himla mysigt ut.

Och den där semlan, det var en klassik semla. Med mycket grädde och en klump mandelmassa i mitten, med andra ord växte mandelmassan i munnen när jag åt och strax efter att jag hade moffat i mig hela kände jag att en halva åt gången kanske inte hade varit så dumt. Men äsch. Ska det vara så ska det väl vara.  Den var godkänd.

Men mycket väl godkänt fick pulkaåkningen med Frank. Förstås.

Kommentera