Söndagsrutiner

Det har visat sig att jag får sovmorgon på lördagar och Jocke på söndagar. Idag var alltså inget undantag, den enda skillnaden var att Frank vaknade, pekade på blöjan, sa där och påkallade mer uppmärksamhet än vanligt. Han hade skitit ner sig ordentligt. Klockan var strax innan sex och tydligen en perfekt tid för morgonbad.  Så vi klev upp, jag med sömn i ögonen, ihållande förkylning och härlig mensvärk, Frank med bajs på hela ryggen, rinnande snor och glada miner.

Så efter ett varmt bad drog vi igång med söndagsrutinerna, det har blivit som så att jag har börjat baka bröd till söndagsfrukosten. Oftast scones men idag var jag sugen på någonting annat. Det är inte alls planerat att jag ska baka men eftersom vi nästan går upp bagartidigt så känns det som en bra idé att överraska mannen med nybakat bröd till frulle. Jag googlade sonika fram ”snabbt frukostbörd” och hittade ett sannerligen snabbt recept här. Det var bara till att slänga ihop 5 dl mjöl, 1 msk bakpulver, 1 krm salt, 2 msk sirap och 2,5 dl vatten. Fixa en deg och rulla till nio små bullar, svisch in i ugnen på 200° i ungefär 13-15 minuter.

Och det blev riktigt gott, godare än scones, mer satt liksom. Till det hade jag gjort smoothie på färsk riven ingefära, apelsiner, banan, krossade linfrön, naturell yoghurt och lite mjölk. Så jädra husligt. Och gott. Solsidanstatus så att det sjunger om det. Men jag måste då säga att det har blivit en himla bra söndagsrutin med nybakat bröd. Nästa söndag kör vi lika fast utan nerbajsad son och förkylning, så nu är det bestämt.

Hoppas att ni haft en skön söndag, so far. Nu ska jag fortsätta med husligheterna och fixa lax till middag. Och på tal om lax, Jocke gjorde en förbannat god fisksoppa igår. Bara så ni vet. Ågatanstyle.
Tjolahopp!

Kommentera