Som man vill…

20120803-235112.jpg

Jag doppade stortån. Det var skönt. Men bara att svalka fötterna. Det fick räcka. Vi låg där på stranden en stund och svettades och fick sand mellan tårna. Jag med lika bleka ben som vit sand, Jocke med fin solbränna och små svettdroppar i pannan.

Gassande sol och vågornas klunkande mot strandkanten. Barnlek och gubbmummel. Pocketläsning och vattenkrig. Får som bräcker på avstånd och havsörnar som seglar högt upp i det blå. Barndomsminnen fladdrar förbi och vi äter varsin masarin på bryggan. Det är såhär det ska vara när man har riktig semester.

Att man gör lite som man vill. Dricker en kall öl i soffan, knaprar ostbågar och läser en rolig bok. Så rolig att jag fnissar högt och Jocke undrar vad det är frågan om. Han plockar svarta vinbär och kommer på att han vill koka sylt. Springer till affären och köper ett kilo socker och springer hem igen. Jag fnissar vidare och läser ut andra boken för sommaren.

Nu står sylten svalt och jag har börjat läsa en ny bok. Imorgon har vi en till dag där vi får göra vad vi vill och Wilma får vara ute och jaga möss. Härliga semester.

God natt.

Kommentarer

  • Lucy Luke säger:

    Guvagött E! Fortsätt så vetja. På tisdag åker jag och brorsan till Skåne & Köpenhamn, då ska jag ha semester de luxe. Puss!

    Den 4 augusti 2012 kl. 00:15

Kommentera