Soligt Småland

Genom ett soligt Småland färdas vi för att komma till vårt sommarparadis. Termometern visar en temperatur på över 20 grader. Solens strålar kastar sig genom skogen, studsar mot stammarna och leker tittut med naturen. Wilma utforskar rastplasten och vi äter medhavda mackor och nybakta bullar.

Rätt vad det är hamnar vi det mörkaste Småland. Himlen är för ett ögonblick gul som den gulaste påskkyckling. Men skogen skymmer och det blir som natt och alldeles stjärnklart. Alltså inte månklart (mitt nya ord), utan bara stjärnor. Endast bilarnas lyktor och Ölandsbrons sken lyser upp i mörkret. Vi svischar fram på landsvägen och kommer äntligen hem till sommarparadiset. Där kattugglan skriker i skogen, fladdermössen flyger förbi och där stjärnhimlen visar upp hela sitt register.

Och nu är vi här. Vi välkomnas av Britt och indianrena, solen skiner som om vi åkt tillbaka till sommaren. Wilma leker med näbbmöss och smyger fram i skogen. Jag göttar mig med mannen och inser att mer lycklig än såhär är nog svårt att vara…

Kommentarer

 • Ann-Sofie Holmberg säger:

  Ja visst är det nåt med Öland och lyckan, den går verkligen hand i hand! 🙂 Ha en toppenfin skördehelg 🙂

  Kram från Ann-Sofie

  Den 1 oktober 2011 kl. 13:32
 • Susanne säger:

  Vill också till Öland och till Böda! 🙂

  Den 2 oktober 2011 kl. 19:25
 • Eva säger:

  Tack kära ni!
  Det var amazing!
  😀

  Den 3 oktober 2011 kl. 22:37

Kommentera