Socionomstuga

Innan jag berättar om min stil tänkte jag visa bilder från stugan. Jag var där igår och gjorde i ordning för ett gäng socionomer som hyrde den över natten bara. Jösses vad mysigt det är där. Särskilt när värmeljusen är tända och det sprakar gött om brasan i öppna spisen.  Även om den här flocken studentpolare var aningens mörkrädda så hoppas jag verkligen att de trivdes, jag undrar mest hur de fick plats sju personer. Men det var inte riktigt mitt problem. Ja, vi har en utomordentligt fin gäststuga men den är tyvärr inte isolerad så där sov inga gäster den här gången.

Nåväl. Det var ju ett tag sen vi var där, anledningen stavas förstås garage, men igår kände jag att en helg där inte skulle vara så tokigt. Och garaget har fått sig två omgångar färg invändigt i helgen så snart kan vi lägga det åt sidan. Yes asså.

Förutom att jag städade, tände ljus och brasa så bytte jag ut en lampa i vardagsrummet. Den där klassikern som står där nu hittade jag nämligen i en grannes trädgård, lampan var förvissad bakom ett förråd i väntan på döden. Stackars. Så pappa Pohlman och jag spatserade dit med en säckkärra och forslade hem åbäket. Och den fungerade. Behövdes bara lite fix som pappa hjälpte mig med sen var det bara att ge lampan ett nytt liv i stugan. Vad tycks? Jag tycker att den passar ypperligt där och att ljuset blev varmt och fint.

Sen ser ni min fulsnygga tallriksvägg också. Jag kunde inte riktigt låta bli. Jocke är väl sådär nöjd, men i mina ögon är de där jultallrikarna inte så fruktansvärda. Dessutom är de tallrikar från Jockes och mitt år, dvs 80 och 81. Så ni vet.

Och om ni gillar det ni ser, så går det bra att hyra härligheten, allra bäst går det förstås på vår och sommar. Det är bara att hojta till.

Kommentera