Snart inflyttningsfest

Nu ser det ju ut som att det inte är särskilt mycket kvar på garaget, om vi ser det från den här vinkeln. Och givetvis hade vi kunnat duka upp till fest för ett tag sen, men nu vill vi bara få klart innan vi slår klackarna i taket.

Lockläkten sitter på alla sidor utom baksidan, där det orangea snöret är spänt är min sida, den mot grannen som inte direkt syns, där jag spikade panel så blåsan var ett faktum och den raka spikraden frånvarnade. Därav två snören som visar mig var jag ska spika. Så jag har lite kvar. Men vilken dag som helst slår jag ett slag för saken, bokstavligt talat.

Annars har dörren kommit på plats, den saknar dock handtag, famntag, klapp eller kyss, men det ordnar sig också när som helst. Och i morgon har plåtslagaren sagt att han ska komma och göra klart stuprör och vindskivor. Så utvändigt är det en del spikande innan vi anser oss klara med det för den här gången. Sen ska givetvis garaget få samma kulör som huset, men det är som sagt ingen brådis. Och just det, om någon sitter och ruvar på två sånna lampor som på bilden så adopterar vi dem gärna och ger dem ett nytt hem.

Invändigt då. Ja, i skrivandes stund håller Jocke på att förbereda för elen, han drar slangar högt och lågt och tänker ut var det är lämpligt med uttag och lampor.  När det är fixat ska vi börja isolera och sätta träskivor, sen kommer jag med mina briljanta inredningsfasoner. För vad sägs om en vägg med graffiti, blåa plåttavlor med markerade verktyg, var sak på sin plats, ni vet. En och annan gammal verkstadsbänk och så gärna ett hörn för boxningssäcken. Alltså, det kommer bli ett fräsigt garage, det blir det,

Men redan nu kan vi förstås köra in bilarna om det skulle bli drivis och snöstorm på en och samma gång. Men vi väntar en liten stund till, än är det ingen ko på isen.

Och Jocke, min superman, han kämpar på vareviga afton. Jag tror jag ger famntaget, klappen och kyssen till honom och handtaget till dörren, det blir nog mest rättvist så.

Kommentera