Snackpåsen ska börja på dagis

Frank här, a.k.a snackpåsen, tydligen. Vet ni, på onsdag börjar jag på dagis och ja i min mun heter det dagis, det är så mycket enklare att säga än förskola, i alla fall när man bara är en si så där 18 månader gammal. Då blir det liksom inte mycket med det där långa ordet, förskola. Det blir typ ”ör kola”. Dagis däremot tränar jag på att säga några gånger om dagen och det funkar fint.

Mamma och pappa har berättat att jag ska börja på något som heter dagis, att jag ska vara där när de jobbar och att jag ska få träffa nya kompisar att leka med, det låter ju hur bra som helst. Jag vill redan gå dit. Igår kväll var jag faktiskt på väg, i blöja och sandaler, men mamma sa att det var stängt och att jag gick åt fel håll, så då gick vi runt kvarteret och hälsade på hönsen och några grannar istället. Och en fin brun hund som heter Sigge. En hunn alltså.

Hur som helst, den här tiden, den bara rusar fram. Jag har ju varit bra på att skriva sen dag ett men språket, det börjar liksom trilla ur mig nu, jag härmar varje ord mamma och pappa säger. Mina favoritord förutom Gangnam style och Busy, busy, busy (de är de låtar jag dansar bäst till) är nötnos, mumbabba, boll, gul, bada och lälling och om ni inte förstår vad det betyder så är det sötnos, mumsfillibabba, boll, gul, bada och välling. Lätt som en plätt.

Sen har jag förstås ett större ordförråd än så, jag är en fena på namn och kan säga nästan allt som mamma och pappa ber mig uttala, kom igen, vad trodde de?! Så himla roligt att de äntligen fattar vad jag vill, det var ju lite svårare innan när jag ba´, dä dä dä hela tiden, nu börjar mamma och pappa fatta grejen och gör oftast som jag säger. Mycket bra.

Och förresten så kan jag räkna till tio och säga alfabetet om mamma säger först, fatta känslan när det kommer ut ord ur munnen som visar sig betyda saker. Fantastiskt! Och för att ni ska tro på mig så ger jag er filmen när jag räknar till tio och får syn på Benny mitt i allt…

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7TkAY8haTR4&list=UU3yghVLg6u-JOgs-qOam43Q&index=1[/youtube]

Nu ska jag tydligen åka och fiska eller nåt. Livet leker.
Puss och kram

Kommentera